fbpx
Saradnja sa svim osiguravajućim kompanijama !!!

Bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu

Hlamidija, mikoplazma i ureaplazma predstavljaju veoma česte polne bolesti koje se javljaju sa sličnim simptomima i kao rezultat svog delovanja izazivaju veoma slične komplikacije. Najčešće komplikacije i one najozbiljnije svakako jesu izazivanje steriliteta kod žena i muškaraca, ali se infekcije mogu preneti i na plod u toku trudnoće, te na druge, a ne samo polne organe.

bris

Akcije i popusti

Paket: B01

Brisevi za žene Standard

Vaginalni i cervikalni bris

-39%
1.320 din
800 din
Paket: B02

Brisevi za žene Extra

Vaginalni bris sa 3 dodatne analize: Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma

-51%
3.880 din
1.900 din
Paket: B03

Brisevi za žene Premium

Vaginalni i cervikalni bris sa 6 dodatnih analiza: Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma, Gonokok, Trihomonas, Kandida

-61%
6.730 din
2.600 din
Paket: B05

Brisevi za muškarce Standard

Uretralni bris sa 3 analize: Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma

-51%
3.880 din
1.900 din
Paket: B06

Brisevi za muškarce Extra

Uretralni bris sa 4 analize: Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma, Gonokok

-47%
4.030 din
2.100 din
Paket: B04

Brisevi na polne bolesti (za žene i muškarce) sa urinom, urinokulturom i antibiogramom

Vaginalni i cervikalni bris (za žene) ili uretralni bris (za muškarce) sa 8 dodatnih analiza: Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma, Trihomonas,  Gonokok, Kandida + analiza sedimenta urina i urinokulture + antibiogram.

-58%
7.530 din
3.100 din

U najvećoj meri, hlamidija, mikoplazma i ureaplazma prenose se seksualnim putem, preko sperme, krvi i vaginalnog sekreta. Obaveza svih seksualno aktivnih osoba jeste da se najmanje jednom godišnje podvrgnu brisevima putem kojih se utvrđuje prisutnost, odnosno odsustvo mikroorganizama koji izazivaju ove polne bolesti.

Pripreme za bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu

Posebne pripreme za uzimanje uzorka nisu potrebne. Važno je samo pridržavati se određenih pravila. Pravila se za uzimanje briseva razlikuju kod žena i muškaraca. Za žene je veoma važno da se 24 časa pre uzimanja brisa uzdržavaju od seksualnih odnosa, te da nisu u periodu ovulacije. Za muškarce je važno da najmanje dva sata pre uzimanja uzorka ne mokre.

Van ovih pravila, druge pripreme za bris na hlamidiju, mikoplazmu ili ureaplazmu ne postoje. Brisevi se mogu uzeti bilo kada da imate potrebu i bilo kada u toku dana.

 

Kada je važno uraditi bris na hlamidiju, mikoplazmu ili ureaplazmu?

Kao polne bolesti svima im je zajedničko, pored simptoma po kojima se prepoznaju, komplikacije koje stvaraju. Pomenut je sterilitet, infekcija ploda, ometajući simptomi. Zato je važno prilikom prvih simptoma podvrgnuti se pregledu i analizama.

Simptomi koji ukazuju na neku od ovih polnih bolesti razlikuju se kod muškaraca i kod žena. Kod žena prilikom primećivanja pojačanog vaginalnog sekreta, otežanog mokrenja i peckanja unutar vagine, kao i pojave svraba, te bola u maloj karlici, važno je javiti se ginekologu i uraditi cervikalni bris putem kojeg će se ciljano tražiti rezultat postojanja mikroorganizama koji izazivaju neka od ovih oboljenja. Pored njih, hlamidiju nekada karakteriše neprijatan i neobičan bol prilikom seksualnih odnosa, kao i vaginalno krvarenje između ciklusa, tj. redovnog menstrualnog krvarenja.

Simptomi kod muškaraca su ne mnogo drugačiji. Može se javiti sekret iz uretre, odnosno penisa, crvenilo na polnom organu, uz pojavu peckanja prilikom mokrenja i javljanja bola. Bol se, posebno kod hlamidije, javlja u predelu testisa koji mogu biti upaljeni i natečeni.

Bris na hlamidiju, mikoplazmu ili ureaplazmu mora da se uradi prilikom pojave ovih simptoma. Ono što je važno znati jeste da veliki broj pacijenata prolazi bez pojave ikakvih simptoma, uz isključivo dobijanje nekih od posledica ovih polnih bolesti. Zato je važno da svaka seksualno aktivna osoba, posebno kada je prisutan veći broj seksualnih partnera ili nezaštićenih polnih odnosa, zatraži testiranje na polne bolesti kako bi se uverila u svoje zdravlje i zdravlje svog partnera, kao i da bi se na eventualne posledice i njihovo ublažavanje i otklanjanje delovalo na vreme.

Kontakt