fbpx
Brzi antigenski test 2.000 din za 15 min, Antitela na koronu od 1.800 din!

Nefrologija

nefrologijaPored anamneze i kliničkog pregleda u cilju potpune dijagnoze bolesti, potrebno je uraditi i dodatne analize krvi i urina, mikrobiološke analize i ultrazvučni pregled bubrega i urotrakta.Najčešći problemi zbog kojih treba posetiti nefrologa su neuobičajeno mokrenje (bolno, sporo ili slabo mokrenje, nevoljno nekontrolisano mokrenje, često mokrenje) i upalna stanja.Bolesti koje često dovode pacijenta kod nefrologa su upalne prirode (izazvane bakterijama, virusima ili gljivicama) – upala mokraćne bešike (cistitis), imunološka i neimunološka upala bubrega – glomerulonefritis, pijelonefritis.

Kod upale mokraćne bešike postoji žarenje i pečenje nakon mokrenja i česti nagoni na mokrenje sa ponekad malom količinom urina. Potrebno je se javiti lekaru radi dijagnoze i terapije bolesti.

Nefrologa treba posetiti i kada postoje bolesti metabolizma koje se manifestuju pojavom bubrežnog peska i kamena, i stanja kao što je giht, kao i kod pojave stanja poznata kao cista bubrega, renalna hipertenzija, nefroza, hronična renalna insuficijencija i karcinom mokraćnog sistema.

Veoma je važno redovno obavljati sistematske preglede da bi se mnoge bolesti a naročito nefrološke otkrile u ranoj fazi, što rezultira boljem lečenju a neretko i potpunom izlečenju bolesti.

Akcije i popusti

Paket: P4

Nefrološki pregled sa ultrzavukom abdomena

Pregled specijaliste nefrologije sa ultrazvukom adbomena

-62%
5.000 din
1.900 din

Nefrologija cena

Analiza / Usluga
Specijalistički pregled2.500 din
Vađenje krvi70 din
Urea100 din
Kreatinin100 din
Mokraćna kiselina100 din
Natrijum110 din
Kalijum110 din
Hloridi110 din
Kontakt