fbpx
Saradnja sa svim osiguravajućim kompanijama !!!

Dermatološki pregled

U Millenium Medic-u, vaša koža dobija pažnju koju zaslužuje. Specijalizovani smo za detektovanje i lečenje širokog spektra kožnih problema i seksualno prenosivih bolesti, koristeći se najmodernijim tehnologijama kao što su dermatoskopija i digitalno mapiranje mladeža.

Ne dozvolite da vaše brige o koži postanu veći problem:zakažite svoj termin već danas na brojeve 011 2447-447, 011 2448-488, ili 065 3448-488 i dozvolite nam da vam pružimo vrhunsku negu koju zaslužujete.

Dermatološki pregled cena

Analiza / Usluga
Dermatovenerološki pregled4.000 din
Dermoskopija2.000 din
Kultura na dermatofite800 din
Polne bolesti2.500 din

Pregled dermatologa/dermatovenerologa: usluge

U našoj ustanovi možete uraditi: 

Dermatološki pregled

Detaljan pregled kože, kose i noktiju: Osnovna evaluacija koja uključuje vizuelni pregled i potencijalno dermatoskopiju za detaljniju analizu.

Dermatološki pregled mladeža

Korišćenje savremenih tehnologija za analizu i praćenje mladeža: Dermatoskopija i digitalno mapiranje mladeža za rano otkrivanje melanoma.

Lečenje kožnih oboljenja

Efikasne terapije za psorijazu, ekcem, akne i druge kožne probleme. 

Dečija dermatologija

Specijalizovani tretmani za najmlađe pacijente. Pristup prilagođen deci za lečenje kožnih oboljenja, uključujući atopijski dermatitis i infekcije kože.

Polno prenosive bolesti

Dijagnostika i lečenje seksualno prenosivih bolesti Uključujući HIV, herpes, HPV, gonoreju, sifilis, i druge. Pregledi uključuju briseve, analize krvi i savetovanje.

Skrining i prevencija

Saveti za samopregled, sigurne polne odnose i vakcinacija protiv HPV-a.

 

Kako izgleda dermatološki pregled?

Dermatološki pregled obuhvata sveobuhvatnu evaluaciju kože, kose, noktiju, i po potrebi, sluzokoža. Cilj pregleda je da se identifikuju bilo kakve anomalije ili stanja koja zahtevaju dalju pažnju ili lečenje. Evo šta generalno možete očekivati tokom dermatološkog pregleda:

 • Anamneza: Dermatolog će prvo razgovarati s vama o vašoj medicinskoj istoriji, uključujući prethodne kožne probleme, alergije, terapiji koju koristite, i porodičnoj istoriji kožnih bolesti.
 • Vizuelni pregled kože: Sledi detaljan vizuelni pregled kože celog tela, uključujući kosu i nokte. Dermatolog će tražiti bilo kakve nepravilnosti kao što su mladeži, lezije, osipi, abnormalna pigmentacija, infekcije ili drugi znaci koji mogu ukazivati na dermatološka stanja.
 • Preporuka za dalje testitanje: U zavisnosti od nalaza, mogu se preporučiti dodatni testovi, kao što su biopsija (uzimanje uzorka tkiva za analizu), kultura kože (za identifikaciju infekcija), alergo testovi, ili dermatoskopija (detaljan pregled pigmentovanih lezija).
 • Preporuke: Na kraju pregleda, dermatolog će sa vama razgovarati o svojim nalazima i predložiti dalje korake, koji mogu uključivati lečenje, promene u načinu života, ili upućivanje na dalje specijalističke preglede.

 

Kako izgleda dermatovenerološki pregled? 

Dermatovenerološki pregled nadograđuje standardni dermatološki pregled fokusom na dijagnozu i lečenje seksualno prenosivih bolesti pored kožnih oboljenja. Evo šta dodatno možete da očekujete:

 • Seksualna anamneza: detaljniji razgovor o seksualnoj istoriji, praksama i eventualnim rizicima za polne bolesti, uz potpunu privatnost i diskreciju.
 • Genitalni pregled: pregled genitalnog područja vrši se za identifikaciju simptoma polno prenosivih bolesti, kao što su čirevi, bradavice, osipi ili druge nepravilnosti.
 • Dodatna dijagnostika: Ukoliko lekar proceni da je potrebno, pregled može da obuhvati i dodatne dijagnostičke testove kao što su brisovi genitalnog područja, krvni testovi za HIV, sifilis, hepatitis i druge polne bolesti, kako bi se utvrdila tačna dijagnoza.
 • Plan lečenja: Razgovor o dijagnozama, razvoj individualizovanog plana lečenja, i saveti za prevenciju i samopregled.

Pregled dermatovenerologa je važan za rano otkrivanje, efikasno lečenje i prevenciju kožnih i seksualno prenosivih bolesti.

Koja je cena dermatološkog/dermatovenerološkog pregleda i koji su načini plaćanja?

Cene naših dermatoloških pregleda i ostalih usluga možete pratiti u cenovniku na našem sajtu, koji se redovno ažurira. Posvećeni smo pružanju visokokvalitetnih usluga po pristupačnim cenama.

Razumemo važnost fleksibilnosti kada je reč o plaćanju, zbog čega nudimo sledeće opcije za plaćanje vašeg računa:

 • Gotovinom
 • karticama (prihvatamo sve glavne kreditne i debitne kartice)
 • preko računa (virmanski)
 • ugovori sa osiguravajućim kućama

 

Šta uključuje dermatološki pregled mladeža i koliko je važan?

Dermatološki pregled mladeža obuhvata temeljan vizuelni pregled kože sa posebnim fokusom na mladeže (nevi) kako bi se identifikovale bilo kakve promene u obliku, veličini, boji ili teksturi koje mogu ukazivati na melanom ili druge kožne bolesti. 

Ovaj pregled često uključuje upotrebu dermatoskopa, uređaja koji omogućava dermatologu da detaljnije pregleda mladeže pod većim uvećanjem i sa boljim osvetljenjem. 

U nekim slučajevima, može biti preporučena digitalna dermatoskopija, koja omogućava praćenje promena mladeža tokom vremena.

 

Važnost dermatološkog pregleda mladeža

Pregled mladeža je izuzetno važan za:

 • Rano otkrivanje melanoma: Melanom je najopasniji oblik kožnog raka, ali ako se otkrije rano, izgledi za uspešno lečenje su visoki. Pregled mladeža može otkriti rane znakove melanoma i drugih kožnih oboljenja.
 • Prevencija: Redovni pregledi mogu pomoći u prevenciji ozbiljnijih kožnih problema identifikovanjem potencijalno problematičnih mladeža pre nego što postanu kancerogeni.
 • Edukacija: Dermatolog može da edukuje pacijente o tome kako da sami pregledaju svoje mladeže i na šta posebno treba da obrate pažnju, kao i o opštim merama zaštite kože.
 • Procena individualnog rizika: Pregled omogućava procenu individualnog rizika od kožnog raka na osnovu broja, tipa i karakteristika mladeža, kao i porodične istorije i prethodne izloženosti suncu.

Redovni dermatološki pregledi mladežasu ključni korak za održavanje zdravlja kože, kao i u prevenciji kožnog raka. Preporučuje se da se pregledi obavljaju jednom godišnje, ili češće ako postoji visok rizik od kožnog raka.

 

Kako se pripremiti za dermatološki pregled kože?

Dođite bez šminke i lakova za nokte kako bi dermatolog mogao detaljno da pregleda kožu i mladeže.

Pripremite informacije o porodičnoj istoriji kožnih bolesti i bilo kakvim promenama koje ste primetili na svojim mladežima.

Posetite polikliniku Millenium Medic i iskoristite priliku da se konsultujete sa dr Predragom Majcanom, renomiranim specijalistom dermatovenerologije u Beogradu. 

 

Dr Predrag Majcan – biografija

Sa izuzetnom stručnošću u lečenju polnih bolesti i kožnih oboljenja, kako kod odraslih tako i kod dece, dr Majcan je vaš pouzdan partner na putu ka boljem zdravlju kože. 

Kao načelnik KBC Zvezdara, njegova posvećenost pacijentima postavlja standarde u dermatovenerološkoj praksi. 

Posvećenost pacijentima, potkrepljena je i članstvom u domaćim i međunarodnim udruženjima, kao i autorstvom brojnih naučnih radova, garantuje pristup najnovijim metodama lečenja i savremenim pristupima u dermatologiji.

 

Zakažite pregled u Millenium Medic-u

Zakažite svoj dermatovenerološki pregled već danas i uverite se u visok nivo stručnosti i posvećenosti koju dr Majcan pruža svakom pacijentu.

U Millenium Medic-u, vaše zdravlje i dobrobit su naša najveća briga.

Kontakt