fbpx
Brzi antigenski test 1.500 din, rezultat za 10 min

Urologija

urologijaU okviru poliklinike i laboratorije Millenium Medic mogu se obaviti sledeće delatnosti iz oblasti urologije:

 • Specijalistički urološki pregled
 • PSA i f-PSA markeri
 • UZ dijagnostika uroloških bolesti
 • Uzimanje svih uroloških briseva
 • Lečenje steriliteta muškarca
 • Ultrazvučni pregled uroloških organa (bubrezi, m. bešika, prostata)
 • Ultrazvučni pregled skrotuma (testisi, epididimisi)
 • Ultrazvučni doppler pregled kod varikocele
 • Ultrazvučni pregled penisa (krvni sudovi, plakovi)
 • Polno prenosive bolesti
 • Komplet briseva uretre (bakteriološki, Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma), Bris uretre – bakteriološki Bris uretre, Kvantifikacija sa antibiogramom na Mikoplazmu, Ureaplazmu, Hlamidiju
 • Ph nalaz Komentar PH nalaza
 • Spermogram, Spermokultura, Urinokultura, Urin

Ne treba čekati bol da bi se posetio urolog. Bolesti urinarnog trakta vrlo su česte. Jako je važno, kod prvih pojava simptoma, posetiti urologa. Osobe sa poremećajem u vidu problema sa mokrenjem ili promenama u mokraći, bolom u donjem delu stomaka, trebaju zatražiti pomoć stručnog lica.

Muškarcima, starosti iznad 45 godina, bez obzira da li kod njih postoje bilo kakvi simptomi, preporučuje se urološki pregled jednom godišnje. Muški rod se često žali na razne poteškoće i smetnje prilikom mokrenja. Pitanja koja ih najviše zbunjuju jesu kada treba posetiti urologa, tj. kada treba odraditi preventivne preglede i koje su poteškoće opasne.

Prostata se može pregledati ultrazvukom preko trbuha uz punu mokraćnu bešiku. Najbolji je prikaz prostate kada se tanka sonda ultrazvučnog aparata plasira par centimetara u debelo crevo i direktno prisloni uz prostatu. Takav pregled se zovetransrektalni ultrazvuk prostate (TRUS). Prikaz prostate je tada odličan, tačno pokazuje sve promene u prostati, mokraćnoj cevi (uretri), mokraćnoj bešici i semenim vezikulama. Transretktalni ultrazvuk (TRUS) prostate je deo trijade rane dijagnostike karcinoma prostate, koju još čini digitorektalni pregled prostate i određivanje PSA-prostata specifičnog antigena. Važno je naglasiti da povišenje PSA ne znači uvek postojanje karcinoma prostate, jer se PSA povisi i kod upale prostate ili ako je prostata jako velika zbog dobroćudnog povećanja prostate. S druge strane bilo je pacijenata sa normalnim PSA ali sa karcinomom prostate. Zato je potrebno uraditi i ostale preglede pa potom donositi zaključke. Ako je neka od prethodnih metoda pregleda sumljiva radi se biopsija prostate. Biopsija prostate je „skoro pa bezbolna“, to znači da osim nelagodnosti zbog pregleda praktično nema bola. Uzimanje uzorka se radi „pištoljem“-aparatom čija igla u desetinki sekunde uleti u tkivo prostate i uzme uzorak. Karcinom prostate je jedan od najčešćih tumora kod muškaraca i njegova incidenca raste sa godinama zivota. Našim pacijentima savetujemo obzirom na neškodljivost i bezbolnost da urade preventivni transrektalni ultrazvuk prostate kako bi na vreme otrkrili i sprečili dalji razvoj bolesti. Ultrazvučni pregled urotrakta radimo još i kod impotencije, bračnog steriliteta, zapaljenskih procesa, bola, otoka ili drugih promena testisa ili penisa, tumora, povreda, bilo kakavih subjektivnih tegoba.

Akcije i popusti

Paket: B07

Brisevi za muškarce Premium

Uretralni bris sa 6 analiza: Hlamidija, Mikoplazma, Ureaplazma, Gonokok, Trihomonas, Kandida

-54%
5.730 din
2.600 din
Paket: P05

Urološki paket

Urološki pregled sa ultrazvukom urotrakta

-51%
6.000 din
2.900 din
Paket: S01

Analiza sperme

Spermogram sa spermokulturom

-61%
2.600 din
1.000 din
Paket: P07

Urološki pregled i ultrazvuk, PSA, Free PSA, Index PSA

-45%
8.110 din
4.400 din

Urologija cena

Analiza / Usluga
Urološki pregled3.000 din
Vađenje krvi110 din
PSA900 din
PSA+fPSA+indexPSA2.000 din
Kontakt